Massterly Uzaktan Operasyon Merkezi açıyor

MDN İstanbul

Kongsberg Maritime ve Wilhelmsen Group’un ortak girişimi olan otonom gemi operasyonları şirketi Massterly, test aşamasından tam operasyonel kapasiteye geçerken Norveç’in Horten kentinde Uzaktan Operasyon Merkezi (ROC) açtığını duyurdu

ROC, Massterly’nin otonom gemilerinin izlendiği, kontrol edildiği, navigasyon, bakım ve güvenlik kontrolüne kadar birçok operasyonu destekleyen bir kontrol merkezi.

Massterly Genel Müdürü Tom Eystø, “ROC’un açılışı Massterly’nin tarihinde bir dönüm noktasıdır ve otonom denizcilik için ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil etmektedir. Ortaklarımız ASKO, Yara ve Reach Subsea de dahil olmak üzere onların desteğiyle, denizcilik sektörü için bu yeni ve heyecan verici yönde öncülük etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Kongsberg Maritime Uzaktan ve Otonom Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Pål André Eriksen, “Massterly’nin Horten’deki Uzaktan Operasyon Merkezi sadece bir kontrol odası değil, denizcilik operasyonlarının geleceğini şekillendirme konusundaki kararlılığımızın da bir kanıtıdır. İşbirliğimiz, en son teknolojinin ve sektör lideri uzmanlığın kullanılmasını sağlayarak otonom denizcilik çözümlerinde ön saflarda yer almamızı ve Norveç’in denizcilikte inovasyon konusunda lider ülke konumunu güçlendirmemizi sağladı” şeklinde konuştu.

Smart Maritime Network

Bunu Paylaşın