Mariupol’den ilk gemi demir yüküyle yola çıktı

MDN İstanbul

Rusya’nın kontrolünü sağladığını açıkladığı Ukrayna’nın Mariupol kentinden ilk kargo gemisi Rusya’nın Rostov kentine doğru yola çıktı.

Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk Bölgesi’nin Rus destekli ayrılıkçı lideri Denis Pushilin yaptığı açıklamada, Rusya’nın kenti almasından bu yana ilk kez bir geminin Ukrayna’nın Mariupol Limanı’ndan ayrıldığını ve bir metal yüküyle doğuya Rusya’ya doğru yola çıktığını söyledi.

Denis Pushilin, Telegram mesajlaşma uygulamasına, “Bugün 2 bin 500 ton sıcak haddelenmiş sac Mariupol Limanı’ndan ayrıldı. Gemi Rostov’a yöneldi” dedi.

Ukrayna ise Mariupol’den Rusya’ya gerçekleştirilen demir sevkiyatını “yağma” olarak nitelendirdi.

Rusya, bu ayın başlarında 2 bin 400’den fazla Ukraynalı askerin Rus kuşatması altındaki Azovstal çelik fabrikasında teslim olmasıyla Mariupol’un tam kontrolünü ele geçirdiğini açıklamış ve geçtiğimiz hafta da limanın mayından temizlendiğini ve ticari gemilere yeniden açıldığını duyurmuştu.

2 bin 500 ton sıcak haddelenmiş sac Mariupol Limanı’ndan ayrıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın