Maersk ve Ürdün arasında metanol anlaşması

MDN İstanbul

Danimarkalı nakliye ve lojistik şirketi AP Moller-Maersk, Ürdün Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı ile yeşil deniz yakıtı üretimi alanında işbirliği yapmak için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

MoU, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı 2022’nin (COP27) oturum aralarında imzalandı.

Ürdün’ün yerel temiz enerji kaynaklarını genişletme ve geliştirme çalışmalarla uyumlu olacağı belirtilen anlaşma kapsamında, Akabe bölgesinde yeşil metanol üretimine yatırım yapma ve geliştirme fırsatlarını değerlendirilecek. Ürdün yeşil enerji üretimi konusunda bölgesel bir merkez olmak istiyor.

İlginizi çekebilir:    Maersk Mısır’da yeşil yakıt yatırımı yapacak

Anlaşma kapsamında Maersk , denizcilik sektöründeki emisyonların azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla yeşil metanol üretimi için ön teknik ve ekonomik fizibilite çalışmaları yürütecek.

Şirket kısa süre önce de büyük ölçekli yeşil yakıt üretimi fırsatlarını değerlendirmek için İspanyol hükûmetiyle işbirliği yapmayı planladıklarını açıklamıştı.

Anlaşma kapsamında planlanan çalışmalarda başarıya ulaşılırsa yılda 2 milyon tona yakın yeşil metanol üretilecek. Tek başına Maersk filosunun 2030 hedefine ulaşabilmesi için yılda 6 milyon ton yeşil metanole ihtiyacı var.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın