Londra yolcuları

Yeşim Yeliz Egeli

yesimegeli@marinedealnews.com

Uluslararası platformda, 22 ülkede faaliyet gösteren ve denizcilik sektörünün önde gelen kadınlarından oluşan WISTA’nın (Women’s International Shipping & Trading Association) yeni kurulan Türkiye kolu 16 Eylül’de Londra’ya gidiyor.
Derneğin 16 – 18 Eylül tarihleri arasında Londra’da yapılacak konferansına Wista Türkiye’den Başkan Nuvara Uslu Erdönmez ile Gül Aslıer Sandıkçı, Deniz Kulaçoğlu, Halime Can Yorulmaz, Esin Topçu, Defne Cizre ve Sinem Sarıoğlu katılacak. İçeriğinde sektör olarak kurumsal sosyal sorumluluk kavramının nasıl anlaşıldığı, nasıl daha iyiye götürülebileceği ve diğer sektörlerden neler öğrenip, neler öğretilebileceği ana başlıklarından oluşan seminerlerde özellikle “çeşitlilik ve kurumsal sosyal sorumluluk” ana başlıkları irdelenecek. Yapılacak olan konferansta Wista Türkiye resmen tan›nacak. Üç dakikal›k sunum ile ilgili komisyonda içerik hazırlanmasına Çiğdem Sarıoğlu, Nuvara Uslu Erdönmez, Halime Can Yorulmaz, Suzan Atasoy ve Yeşim Yeliz Egeli de katkıda bulunuyor. Bilindiği gibi Wista International genel kurul toplantısını Wista Türkiye’ye destek vermek amacıyla iki ay önce İstanbul’da yapmıştı.

İsim seneye değişecek
17 Temmuz 2009 tarihinde “Uluslararası Denizcilik Sektörü ile İfltigal Eden Kadınlar Derneği” olarak kurulan dernek bir sene sonra adını Wista Türkiye olarak değiştirecek. fiu an 15 üyesi bulunuyor. Web sitesi eylül ayında faaliyete geçecek Wista Türkiye’nin asıl amacı denizcilik sektöründeki kadınların dayanışma içinde bulunarak ifl hayatlar›nda  yaşadıkları sorunları, deneyimleri ve fikirleri birbirleri ile paylaşmak olarak açıklandı.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın
yesimegeli@marinedealnews.com