Lagarde: Temmuz ayında faiz artırma niyetindeyiz

MDN İstanbul

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christina Lagarde Avrupalı parlamenterlere yaptığı konuşmada ECB’nin para politikasının sıkılaştırılması yönünde ortaya koyduğu niyeti teyit etti.

Lagarde, ECB’nin temmuz ayı Yönetim Konseyi toplantısında faizi 25 baz puan artırma niyetinde olduğunu tekrarladı ve merkez bankasının eylül ayında faizi yeniden artırmasını beklediklerini ifade etti.

ECB Başkanı, “Faiz artırım kararları bizim gerektiğinde fiyat istikrarını, orta vadede enflasyonun yüzde 2 seviyesinde istikrar kazanmasını sağlamak için tüm enstrümanlarımızı esnek bir şekilde kullanma bağlılığımızı destekliyor” dedi.

Konuşmasında Euro Bölgesi’nde ekonomik aktivitenin yüksek enerji maliyetleri ve yoğunlaşan tedarik sıkıntıları ve belirsizlik nedeniyle yavaşladığını belirten Lagarde, fiyat artışlarının genele yaygın hale gelmekte olduğunu ve çekirdek enflasyon ölçümlerinin daha da yükseldiğini söyledi.

‘Resesyon öngörümüz yok’
Lagarde yaptığı konuşmada, “Bilanço büyüklüğü konusunu ileriki bir aşamada değerlendireceğiz’ açıklamasını da yaparken ‘Temel senaryomuzda resesyon öngörmüyoruz ancak resesyon riskine karşı da dikkatli olmalıyız’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın