Kredi krizi tersanelerin “acil satışlarını” tetikleyebilir

MDN İstanbul

Fortis Ticaret Bankacılığı Amerika Gemicilik İşleri Başkanı Tobias Backer, düşen faiz oranlarına rağmen armatörler için global kredi sıkıntısının yeni inşaların finansmanını zorlaştıracağını açıkladı.
Backer, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Houstan Mare Forum delegelerini “Yeni gemi teslimatları yaklaştıkça, armatörler geri çekilecekler” şeklinde uyardı. Backer’a göre tersaneler yeni gemileri “acil satış” fiyatına satacak.
Backer, Jinhui Shipping and Transportation’ın Çin çelik fabrikalarıyla imzaladığı 15 yıllık sözleşmeye rağmen, 300 000 dwt’luk iki devasa maden gemisine ilişkin anlaşmayı feshetmek için dört milyon dolar ödeme kararını, piyasada büyümekte olan sıkıntının bir kanıtı olarak yorumladı.
Finansör Paul Slater ise kredi krizinin birkaç aydır gemicilik sektöründeki olumsuz  etkisi hakkında uyarıda bulunarak söz konusu krizin daha da derinleşeceğini ifade etti ve “Gemilerin acil satışlarının tankerlerin ve kuru yük gemilerinin ikinci el fiyatlarının üzerinde olumsuz etkisi olacaktır” dedi.

Bunu Paylaşın