‘Kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz’

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki Suriyelilerin durumuyla ilgili, “Kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline bırakmayacağız,” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen, ekonomik ve toplumsal açıdan Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunan kişi ve kuruluşların ödüllendirildiği “Türkiye’nin Gücü Ödül Töreni” Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Törende konuşan Erdoğan, “Ülkemize hicret eden ama Suriye ama Afganistan ama Irak, İran, fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz, ensar olduğu dönemi de biliriz. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal, siz ne derseniz deyin. Biz bu konutları da onlar için yapıyoruz. Arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız, bunu bilesiniz. Kapımız açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline bırakmayacağız,” açıklamalarında bulundu.

DHA

Bunu Paylaşın