Jotun’dan 1915 Çanakkale Köprüsü için özel üretim

MDN İstanbul

Dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olan, Türkiye’nin en önemli projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü, Jotun ile boyandı.

2023 metre orta açıklığı bulunan, 4 bin 608 metre uzunluğunda olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metre yüksekliğindeki 2 çelik kulesi, çelik tabliyesi ve tüm yardımcı çelik aksamlarının boya ihtiyacı Jotun ile sağlandı. çanakkale köprüsü

Kullanılan toplam boya miktarının 600,000 TL civarında olduğu projede, Jotun’un endüstriyel boyalarından Barrier 80, Penguard Express, Resist 86 ve Jotacote Universal ile korozyona ve zorlu koşullara karşı yüksek koruma sağlanıyor.Jotun'dan 1915 Çanakkale Köprüsü için özel üretim 2

1915 Çanakkale Köprüsü’nün kulelerinin son katları Türk bayrağı kırmızısı, tabliyesinin son katı ise Türk bayrağı beyazı rengine boyandı. Kuleler, köprü için özel olarak üretilen ve 1915 Çanakkale Kırmızı adı verilen bir kırmızı tonuyla boyandı ve rengin uzun süre dayanabilmesi için, Jotun’un önerisiyle akrilik polisiloksan boya Hardtop Pro kullanıldı.

Ayrıca kulelerin bazı kısımlarında, Osmangazi Köprüsü’nde de kullanılmış olan, Jotun’un yangına dayanım sağlayan üstün performanslı Jotachar serisi tercih edildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın