İskenderun Limanı Türkiye’nin en büyüğü olmaya aday

MDN İstanbul

İskenderun Limanı’nın 36 yıl süreyle işletme hakkını alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İskenderun Limanı’nı Türkiye’nin en büyük konteynır limanı yapacaklarını söyledi. İskenderun Limanı’nın yıllardır ihmal edildiğini ve atıl bir vaziyette kaldığını söyleyen Özdemir, 30 Aralık 2011 tarihinde teslim aldıkları limanın derhal master planını hazırladıklarını, proje firmalarını seçtiklerini, mühendislerin tayinlerini yaptıklarını ve projelerini hazırladıklarını ifade etti. Özdemir “Liman yatırımları içerisinde Türkiye’de bir limana yapılmış olan en büyük yatırımı 242 milyondolar’la biz İskenderun’da yapacağız. 2 yıl içerisinde burası Mersin Limanı’nın kapasitesine ulaşacak. Mersin Limanı’nın derinliği 10 metre. Biz burayı 15 metreye çıkarıyoruz, büyük gemiler de buraya gelebilecek” dedi.

5 ay sonra konteynırlara
başlayacağız

Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına yine kendi firmaları tarafından yapılan İzmir Çandarlı Limanı’nın tahminen 7-8 yılda bitirileceğini de ifade eden Özdemir “İskenderun Limanı’nda şu anda kapasite sıfır, bu senenin sonunda 400 bin, gelecek yıl sonunda 1 milyon, 5 yıl sonra ise 3.5 milyon teu’ya çıkacak ve Çandarlı Limanı bitmezse Türkiye’nin şu andaki en büyük konteynır limanı İskenderun Limanı olacak” diye konuştu. Limanın bir kısmını konteynır haline getireceklerini de söyleyen Özdemir,
“5 ay sonra burada konteynıra başlayacağız. Yüzlerce kişiye de istihdam sağlanacak. İnşaat hariç sadece bizde 200’ün üzerinde personel olacak” dedi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın