İDO vapur seferlerini iptal etti

MDN İstanbul

Bursa’nın Mudanya ve Balıkesir’in Bandırma ilçesinde arabalı vapur seferlerini yürüten İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) arabalı vapur seferlerini iptal etti.

İHA’nın haberine göre, yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren İDO, 20 yıldır Mudanya ve Bandırma’ya araç taşıyan feribotlarını hattan çıkartarak İBB’ye iade etti. Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla Bursa ve Yalova’ya karayolunun kısalması, yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO), 20 yıldır Mudanya ve Bandırma’ya araç taşıyan Orhan Gazi -1 ve Osman Gazi-1 feribotlarını hattan çıkartarak İBB’ye iade etti.

İlginizi çekebilir:    İDO seferlerini sonlandırdı

Böylelikle Yenikapı’ya bağlanan iki feribotun sigorta, bakım gibi masrafları İBB’ye kalmış oldu. İBB, İstanbul içinde çalışamayacak kadar büyük olan feribotların 10 yılı geçmeyecek süreyle kiralayabilmek ya da satabilmek için İBB Meclisi’nden yetki istedi. Teklifi inceleyen Hukuk-Plan ve Bütçe ortak komisyonu, satışı talep edilen gemilerin Ticaret Kanunu’na göre taşınmaz mal sayılamayacağını değerlendirip, satış için meclisin yetkisine gerek olmadığı gerekçesiyle dosyayı iade etti. Yani İBB, Meclis onayına gerek olmadan gemileri satabilecek.

İDO’dan resmî bir açıklama yok
Konunun teyit edilmesi ve görüşlerini almak için aradığımız İDO’nun Genel Müdürlüğü seferler hakkında açıklama yapılmadığını ve çağrı merkezi üzerinden bilgi edinebileceğimizi belirtirken çağrı merkezi ise Bursa’nın Mudanya ve Balıkesir’in Bandırma ilçesi üzerinden şu anda sefer yapılmadığını ancak İDO Genel Müdürlüğü tarafından iptal edildiğine dair bir bilginin kendilerine iletilmediğini belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın