Hyundai’den Rolls-Royce’a 45 milyon sterlin’lik sipariş

MDN İstanbul

Rolls-Royce Güney Koreli Hyundai Mipo’dan 45 milyon sterlin değerinde 4 adet derin su platform destek gemisini (PSV) tasarlama ve donatma siparişi aldı. UT 776 CD PSV tasarımına sahip olacak gemiler derin su petrol ve gaz platformlarına hizmet verecek.
Firmanın UT tasarımının offshore petrol ve gaz sektörüne çok uygun olduğunu belirten Rolls-Royce başkan yardımcısı Jørn Heltne “Bu son sipariş zor koşullarda faaliyet gösteren gelişmiş gemiler inşa eden Hyundai ile uzun süreli ilişkilerimizi geliştirdi” dedi.
4,400t ve 97 m uzunluğunda olacak PSV’ler dizel elektrik motor sisteminin de bulunduğu Rolls-Royce ekipman paketiyle donatılacak. Firma yaptığı açıklamada bu motor sisteminin Clean Design standartlarına uygun olduğunu belirtti. Gemiler Hyundai’nin Ulsan Tersanesi’nde yapılacak ve 2013 ve 2014’te teslim edilecek. Geçtiğimiz aralık Rolls-Royce, Gulf Offshore North Sea’dan 10 milyon sterlin’lik benzer bir sipariş almıştı. UT755 XL tasarımına sahip gemiler de 2013 ve 2014’te teslim edilecek.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın