Hisseleri 10 yılın en düşük seviyesine düşen Maersk tedbirleri artırıyor

MDN İstanbul

Danimarka merkezli denizcilik grubu AP Moller-Maersk, Covid-19 salgınının etkilemesi sonucu perakende satışlarının azalması, araba üretiminin hafifletilmesi ve talebin azalması nedeniyle küresel konteyner hacimlerinde sert bir düşüş olduğunu belirtti.

Krizin tedarik zinciri üzerinde etkisinin artması ve Çin’in ardından bütün dünyadaki işletmelerin ve fabrikaların faaliyetlerinin bozulması, küresel nakliye ticaretini dengeden çıkardı.

Yılın ilk çeyreğinde kâr oranında yüzde 23’lük bir artış açıklayan Maersk, küresel talep üzerindeki korona etkisinin devam etmesi nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde tüm işletmelerinde yüzde 20-25 arası bir düşüş beklediğini belirtti.

Hisseleri son 10 yılın en düşük seviyesine ulaşan Maersk, mart ayı sonunda filo kapasitesinin yüzde 10’unu boşa çıkarmıştı. Şirket, konteyner ticaretindeki yavaşlamaya uyum sağlamak ve navlun oranlarının düşmesini önlemek için daha fazla gemiyi hizmet dışı bırakmayı planlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın