Grimaldi, hibrit filosunu genişletiyor

MDN İstanbul

Nakliye şirketi Grimaldi Group, 4’üncü hibrit RoRo gemisini filosuna kattı.

Şirket, Jinling Tersanesi’nden sipariş ettiği 5’inci nesil (GGN5) Grimaldi Green serisi 12 adet ultra modern hibrit RoRo gemisi olan Eco Savona’yı teslim aldı.

Uzunluğu 238 metre, genişliği 34 metre olan, 67,311 ton brüt tonaja ve 20,8 knot hıza sahip hibrit RoRo gemisi serisi bu özellikleri ile kısa deniz taşımacılığında dünyanın en büyük RoRo üniteleri olacak.

Grimaldi’nin kısa deniz taşımacılığı için daha önce kullandığı serideki RoRo gemileriyle kıyaslandığında, yeni gemilerin yedi güvertesinde iki kat fazla yük taşınabiliyor. Özellikle, Eco Savona, yaklaşık 500 treyler ve 180 araca eşdeğer 7,800 lineer metre yük taşıma kapasitesine sahip.

İlginizi çekebilir:    Grimaldi Group iki gemisine ‘mega pil’ taktırdı

Eco Savona, liman konaklaması sırasında şaft jeneratörleri ve 350 m2 güneş panelleri vasıtasıyla sefer sırasında yeniden doldurulabilen toplam 5 MWh gücündeki mega lityum pillerde depolanan elektriği kullanarak emisyonları sıfıra indirebiliyor.

Gemide ayrıca elektronik olarak kontrol edilebilen motorlar ve bir egzoz gazı temizleme sistemi ile mevcut.

Çin’den yola çıkan Eco Savona, nisan ayında İtalya’ya ulaşacak ve İtalya ile İspanya arasındaki RoRo seferlerinde kullanılacak.

Grimaldi yeni gemi yatırımlarını artırdıkça teslimatlar çoğalmaya devam ediyor. Şirket, Ulsan merkezli Hyundai Mipo Dockyard ile altı yeni RoRo çok amaçlı gemi inşası için 500 milyon doların üzerinde bir anlaşma imzaladı.

G5 sınıfı olacak olan yeni gemiler, 4,700 lineer metre haddeleme yük, 2.500 CEU ve 2,000 TEU taşıyabilecek.

Altı geminin 2023’ün ilk ayı ile 2024 sonu arasında teslim edilmesi bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın