Gördüm! Denizi gördüm

MDN İstanbul

İstanbul geçtiğimiz 23 Nisan’da ilk kez değişik bir organizasyona şahit oldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İDO ve DenizTemiz Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte İstanbul’da yaşayıp denize uzak, hatta denizi hiç görmemiş çocuklar hayatlarında ilk kez denizle buluştular.
Kimsenin aklına gelmeyecek bu etkinlik “Sınırsız Mavi” bilinçlendirme eğitim projesi kapsamında ortaya çıktı. İlköğretim okullarında gerçekleştirilen bilinçlendirme eğitimlerinde bazı okullardaki öğrencilerin yüzde 37.7’sinin denizle hiç tanışmadıklar› görüldü. Özellikle Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Sultangazi, Arnavutköy ve Şişli gibi ‹stanbul’un 7 ilçesinden, 17 ilköğretim okulunda yapılan bu eğitim çalışmalarında çocukların kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri cevap “Biz denizi hiç görmedik ki” olmuştu.
İşte bu noktadan hareketle yola çıkan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İDO ve DenizTemiz Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu ilçelerde yaşayan 3000 çocuğa armağan olarak denizi gösterdiler. Çocuklar 23 Nisan’da düzenlenen üç özel vapur seferiyle İstanbul’u denizden seyretmenin sevincini yaşadılar. Etkinlik programları çerçevesinde İstanbullular’ın en yeni şehir hatları vapuru Fatih ile gezen çocuklar, aynı zamanda “Denizler bir ülke için neden önemlidir?” konusunda da bilinçlendirildiler. İstanbul’u denizden tanıma fırsatı bulan küçük öğrenciler aynı zamanda İstanbul Boğazı’ndaki saraylar, yalılar ve tarihi mekanlar hakkında bilgi sahibi de oldular.
Öğretmenleri eşliğinde sabah okullarında toplanan ve gruplar halinde İDO Kabataş iskelesine gelen minik öğrencilerin sevinci daha yolda başladı. Geldikleri otobüslerin pencerelerinden dışarıyı seyreden çocuklar önlerindeki su parçasının büyüklüğünü gördüklerinde adeta gözlerine inanamadılar ve “Vay ne kadar çok su” diyerek hayretlerini dile getirdiler.
Minik öğrencileri Kabataş vapur iskelesinde bir başka sürpriz daha bekliyordu. Bu sürpriz, onları giydikleri tarihi mehteran takımı kıyafetleri ve çalgılarıyla bekleyen, yaşça daha büyük abileri oldu.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın