Rus petrolü ile zenginleşen Yunan Filosu Forbes’un gündeminde

MDN MEDIA

Rus petrollerinin bir numaralı taşımacısı konumunda olan Yunan Ticaret Filosu (Greek Fleet), ünlü ekonomi dergisi Forbes’un gündemine oturdu

ABD ve İngiltere yılın başında, Rusya ile ticarete devam eden ve Rus petrollerinin taşımacılığını sürdüren firmalara karşı yeni yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar ağırlaşırken, arka planda bu yaptırımlardan etkilenmeyen Yunan Filosu’na dair haberleri MarineDeal News gündeme taşıdı. Son dönemde Yunan Filosu’nu zenginleşmesini sağlayan Rus petrolü ticareti ünlü ekonomi dergisi Forbes’un da gündemine oturdu. YouTube üzerinden paylaştıkları videoda, Forbes aşağıdaki açıklamaya yer verdi.

“Ukrayna’nın işgalinden sonra uygulanan yaptırımlar tanker değerlerinin yükselmesine yol açtı. Bu yaptırımlar Yunan denizcilik patronlarının servetlerini rekor seviyelere çıkardı ve en az yedi yeni patrona 10 haneli bir servet kazandırdı. Forbes’un tahminlerine göre Yunanistan’da şu anda en az 12 denizcilik milyarderi var ve bu sayı bugün, tarihin herhangi bir döneminde olduğundan daha yüksek. Bunlardan yedisi Forbes’un milyarderler listesinde ilk kez yer alıyor. Bu milyarderlerin toplam serveti 32 milyar dolar, yani ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 12’sine denk geliyor. Bu iş insanları, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra küresel petrol tankeri ticaretini başlatan ve göz alıcı evlilikleri ve yaşam tarzlarıyla ünlenen Aristotle Onassis ve Stavros Niarchos gibi ikonik figürlere kadar uzanan gösterişli öncüler serisinin son halkası. Bu yeni grup onlarca yıldır denizcilikle uğraşsa da daha düşük bir profil çiziyor. (Başarılarına rağmen hiçbiri Forbes’a konuşmadı, temsilcileri ise ya yorum yapmayı reddetti ya da yanıt vermedi).”

Videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın