Gökyüzünde yeni bir 12 yıla adım atıyoruz

MDN İstanbul

Özlem Gülerler

Astrolog Özlem Gülerler şubat ayında gerçekleşen gökyüzü olaylarının yarattığı etkileri MarineDeal News okuyucuları için değerlendirdi

“Ta şimalin yıldızı ile başlarlar

Uydurulup yazılıdır her diyar

Bu şimal yıldızını tut aklında

Ki (Demirkazık) der Türkler ona

Gemici yıldızı diye de bilinir

Pusulada haritada gösterilir”…

                              Piri Reis

“Kutup Yıldızı” şiirinden…

Gökyüzünde her ay gerçekleşen bir yeni ay ve bir dolunay, yıl içinde güneş ve ay tutulmaları önemlidir. Yeni aylar yeni başlangıçları anlatırken, dolunay ise bitişler ve kapanışlardan bahseder. Bu kapanışlar bir projenin bitirilişi ya da kişinin kendisine artık hizmet etmeyen düşünce ya da davranışların bitirilmesi anlamına gelir. Yeni aylar ise yeni projelere başlamak, yeni fikirler geliştirmek, bireysel anlamda spora, diyete, hobiye başlamak, yeni işe imza atmak demektir.

1 Şubat 2022 günü sabah 08.45’te gerçekleşen yeni ay ile şubat ayına giriş yaptık. Bireysel, toplumsal ve küresel anlamda zorlu geçen 2020 ve 2021 senelerinden sonra 2022 Şubat ayı yapmak istediklerinizi net kararlarla ortaya koyabileceğiniz bir aydı.

Türkiye’nin astroloji haritasında bu yeni ay; vergiler, emekliler, dışarıdan alınan finansal yardımlar, bankalar, yatırımlar, ülkenin milli kaynakları, para piyasaları gibi konular ile ilgili yeni kararların alınması demekti. Nitekim şubatın ortasında gıda ürünlerinde KDV indirimine gidildi.

Gökyüzündeki bu ‘yeni ay’a Satürn gezegeni eşlik etti. Satürn yanlış olan yapıların ve artık işe yaramayan sistemin ortadan kalkmasını sağlarken, yerine gerekli olan sağlam yapıların kurulması etkisini verir. Ülkemizin haritasında bu yeni ay Güneş, Ay ve Satürn ile beraber hareket ettiği için her alanda ciddi bir planlama istiyor. Ülkemizin duygusal ya da anlık hareketlerden ziyade daha planlı, programlı ve istikrarlı bir yapı içerisinde bulunması zamanının geldiğini belirtiyor.

Kova çağının başında bulunduğumuz bu zamanlarda, bireysel, toplumsal, küresel olarak özgürlük ve eşit haklar gündemde olacak. Çalışanların koordineli hareket ederek eşit haklar için eylemler yapacağını da görebiliyoruz. Ayrıca teknolojiyi eğitimle, iş alanları ile entegre etmek en önemli atılım olacaktır.

2019 Mayıs ayı itibarıyla özellikle ülkemizin 11’inci evinde yer alan Uranüs gezegeni, 2025 senesine kadar sivil toplum kuruluşlarının önerilerini, toplumun faydasını gözeten etkinlikleri, spor alanında üst üste gelen başarıları destekleyici olacaktır. Ayrıca 11’inci ev, halkın umutlar ve beklentilerinin de kalıcı, istikrarlı bir yapıya ihtiyacı olduğunu gösterdiği için pek çok alanda yeni bakış açıları istenmektedir. 

16 Şubat 2022 günü gerçekleşen dolunayın gündemi ise sanatçılar, eğlence sektörü, çocuklar ve yatırımlardı. Yatırımlar alanındaki konular uzun süre gündemimizi meşgul edecek. Geçen ay ki yazımda da belirttiğim gibi klasik para birimi, altın, borsa vb. yatırımlarla kripto para kullanımı ve kriptonun yayılmasıyla ilgili çalışmalar arasında bocalamalar olacak. Fakat Kova çağının başında olan Dünyamız için, kripto paranın imkânsız olduğunu düşünmeyen bir gökyüzü etkisi var. Sadece kripto para değil, yeni yatırım araçları da gelecektir.

Geçtiğimiz 3 ay retrolar ile dolu gökyüzü yürümeyen işleri, değişmesi gereken sistemsel problemleri sizlere gösterdi. Şimdi ise atağa geçme ve sağlıklı bir düzen kurmak için risk alma zamanı.

Gökyüzü denizler için neler diyor?
20 Şubat 2022 günü hayatı canlandıran Güneş, su grubundan olan Balık burcuna geçecek. Mitolojide Poseidon olarak bildiğimiz Neptün gezeni de Balık burcunda. Astrolojide “ektiğini biçersin” gezegeni olarak adlandırdığım Jüpiter de Balık burcunda. Neptün, Güneş ve Jüpiter Balık burcunda kavuşumdalar. Bu kombinasyonda denizler, okyanuslar, sular, su kaynakları ile ilgili bir şeyler olacak demektir.

Geçen ay ki yazımda da belirttiğim gibi, Mayıs-Temmuz 2021 arasında yaşadığımız müsilaj sorunu tekrarlayabilir. Ayrıca suların kirlenmesi, atıkların aşırı fazlalaşması gibi etkiler alabiliriz. Küresel anlamda tsunami etkisi görülebilir.

Türkiye haritasında Balık burcu, havayolu ve denizyolu, bunlarla ilgili nakliye alanında olduğu için bu alanlarda oluşabilecek durumlar akademisyenler, avukatlar tarafından konuşulabilir. Yeni kurallar, kanunlar önerilebilir.

Bu süreç içerisinde aldanma, aldatılma, kandırılma hâllerinden uzaklaşarak, ayakları yere basan adımlar atılmalıdır.

2010 senesinden beri, hayâllerinizi gerçekleştirdiniz mi? İdeallerinize ulaştınız mı?

Bireysel olarak, hayâllerinizi ve ideallerinizi destekleyen bir geçiş yaşatıyor gökyüzü. Bunu tam anlayabilmek için 12 yıl önceye iyi bakmanız gerekir. En son belirttiğim kavuşum 2010 senesinde olmuştu.

Bu senenin sonuna kadar gökyüzü size yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için mutlaka etkiler verecektir. Bireysel ve toplumsal düzeyde yapacağınız her başlangıçta mutlaka önceliğiniz sizin dışınızdakilere fayda sağlayan, merhamet ve şefkat içeren atılımlar olmalıdır.

“Ektiğini biçersin” evrensel yasasını unutmadan, şimdi yeni bir 12 yıla adım atıyoruz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın