Gökova kardeşler Türkiye rekoru kırdı

MDN İstanbul

Yelken sporunun Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Atilla ve Tolga Gökova kardeşler, Turkcell Platinum ana sponsorluğunda, Türkiye Turu rekorunu kırdılar.

2 Mayıs’ta Hopa’dan yola çıkan sporcular, İskenderun’daki bitiş noktasına 13 gün, 15 saatte ulaştı. Toplamda dört denizde yelken açan Gökova kardeşler, 1,600 deniz mili boyunca sadece rüzgâr enerjisiyle karbon ayak izi üretmeden yol aldı. Motorsuz ve sadece rüzgâr gücü ile Hopa’dan İskenderun’a ulaşan Gökova kardeşler, 16 gün hiç duraksız ve dış yardımsız gerçekleştirilmiş olan Türkiye Turu rekorunu da 13 gün, 15 saatle ellerine geçirdi. Bu sürede Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz olmak üzere 4 denizi aşan yelkenciler, bu rekor girişimiyle birlikte teknolojinin doğaya özen göstererek kullanılabileceğinin ve sürdürülebilirliğin de altını çizdi. Çevre dostu teknoloji vurgusu çerçevesinde iki kardeş, Turkcell Kopilot uygulaması ile tüm yolculuklarını takip edenlere de açtı.

Doğaya özen göstermek adına sadece rüzgâr gücüyle ilerleyen Gökova kardeşler, ayrıca deniz suyunu arıtarak içme suyu elde etti. İkili, güneş panelleri ile ürettikleri enerjiyle çalışan Turkcell Superbox’lar sayesinde de kara ile bağlantı kurdu. Yolculuk boyunca çıkan atıklar ise kompost ile gübreye dönüştürüldü.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın