Gemi trafiğine köprü düzenlemesi

MDN İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çanakkale Liman Başkanlığı 1915 Çanakkale Köprüsü Tabliye Montajı ve Hazırlıkları kapsamında gemi trafiğinde alınacak önlemler hakkında bir yazı yayımladı.

Yazıda, Seyir Kanalı Planlama Tablosu”nda 5 numara ile gösterilen bölgede yüzer vinç ile tabliye montajı, “4” numara ile gösterilen bölgede ise hidrolik kaldırma portalı montajı operasyonlarının 1 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Buna göre, 1915 Çanakkale köprüsü inşa faaliyetleri ile ilgili olarak, yüzer vinç ile tabliye montajı operasyonu ve hidrolik kaldırma portalı montajı operasyonları tamamlanıncaya kadar, 1 Temmuz Perşembe günü saat 06.00 ile 20.00 arasında, 4 ve 5 numara ile belirtilen bölgelerden gemi geçişi olmayacak şekilde gemi trafiğinin düzenlenmesi talep edildi.

Belirtilen saatler arasında Seyir Kanalı Planlama Tablosu’nda 4 ve 5 numara ile belirtilen bölgelerden gemi geçişi olmayacak şekilde planlama yapılması ve gemi trafiğinin 3 numara ile gösterilen bölgeden yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca 3 numaralı bölgeden yapılacak gemi geçişleri kılavuz kaptanlı olarak yapılacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın