Galataport’tan Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkusu

MDN MEDIA

Galataport İstanbul, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamak için 29 Ekim’de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

29 Ekim’de Doğuş Grubu’nun en köklü sosyal sorumluluk platformlarından olan, Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO)’ndan 70 öğrenci ve Vokal Akademi Pop & Caz Korosu’ndan 40 kişinin katılımıyla, 14.00 ve 17.00 saatlerinde iki konser verilecek. Konserde, Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos solist olarak yer alacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak repertuvarda Türk marşlarından, Türk valslerine, tangolardan, türkülere farklı türden parçalar bulunacak.

5,5 metrelik Atatürk heykeli sergilenecek

Bundan 104 yıl önce, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na binmek üzere Karaköy Limanı’nda ayrıldığı ve şu an Galataport’un bulunduğu bölgedeki noktaya, heykeltıraş Alper Çınar imzalı ve ASAŞSANAT’ın ürettiği, 5,5 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli sergilenecek.

Cumhuriyet’in Yüzü sergisi 1 Kasım’da Galataport’ta

1 Kasım’da açılacak olan ve 3 Mart 2024’e kadar açık kalacak Cumhuriyet’in Yüzü sergisi ise, Galataport’ta sergilenecek. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın, 1922-1942 yılları arasına odaklanan ve Erken Cumhuriyet Dönemi güzel sanatlar, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik ve arkeoloji gibi kültürel disiplinlere bakışa odaklanan Cumhuriyet’in Yüzü sergisi; orijinal eser, belge ve efemeralar ile sanat severlerle buluşacak.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın