Fransız Parlamentosu’ndan İsveç ve Finlandiya’ya onay

MDN İstanbul

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik protokolünü içeren yasa tasarısı, Senatoda 21 Temmuz’da kabul edilmesinin ardından dün de Fransız Parlamentosu’nun diğer kanadı olan Ulusal Meclis’te yapılan oylamada, 46 “hayır” oyuna karşı 209 “evet” oyu aldı.Fransız

Le Pen’in partisi çekimser kaldı
Meclisteki oylamada, iktidar cephesinin yanı sıra Cumhuriyetçiler (LR), Sosyalist Partisi (PS) ile Yeşiller (EELV), İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine destek verirken aşırı solcu parti Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) protokolün onaylanmasına ilişkin yasaya karşı çıktı. Öte yandan ülkedeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron ile başa baş giden aşırı sağcı Marine Le Pen’in partisi Ulusal Birlik (RN) ise çekimser kaldı.

Marine Le Pen, cumhurbaşkanlığı seçimleri devam ederken seçilmesi durumunda, Fransa’yı NATO’nun birleşik komutanlığından yani askerÎ kanadından çekeceğini söylemişti.Fransız

‘Güvenliğimiz artırıldı’
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Twitter’da yasa tasarısının fotoğrafını paylaşarak, “Hükûmet adına bu metni savunma şerefine nail oldum. Güvenliğimiz bu üyelikler ile artırıldı.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın