Erkal bir gelenek oluşturuyor

MDN İstanbul

Erkal Uluslararası Nakliyat A.Ş., başarılı tedarikçi ve yüklenicilerini bu yıl da ödüllendirerek Türkiye’de bir gelenek oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz yıl 2009 yılının başarılı firmalarını ödüllendirerek bir süpriz yapmıştı. Bu yıl da yapılan performans değerlendirmeleri sonucunda 2010 yılının başarılı çözüm ortakları düzenlenen törenle plaketlerini aldı.
Yüklenici firmalarda geçen yılın birincisi ECEM Gemi, bu yıl birinciliği VELENA Denizciliğe devrederken, kendisi ikinci oldu. Tedarikçi firmaların birincisi ise METİN ÜRKMEZ Demir Çelik AŞ. oldu. Geçen yılın birincisi ÖZGEN Shipchandling ise sadece 0.21 puan gibi milimetrik bir farkla ikinciliği, Murat Kıran’ın söylemi ile aslında yine birinciliği almış oldu. Kıran’ın ifadesi ile tedarikçilerde bu yılın aslında iki tane birincisi var.
Geçen yılki kriterlere bu yıl ISO belgesine sahip olmak da eklendi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, önümüzdeki yıl yenileri de eklenerek bu kriterlerin daha da zorlaşacağını söyledi. Tedarikçilere bazı modern mağaza, depolama, uluslararası arenada rekabet standartları getirmeyi düşündüklerini belirten Kıran, “bizimle çalışmak isteyen firmaların uyması gereken bazı standartlar getirmeyi düşünüyoruz. Başarırsak hepimize artı değer katacak. Yabancılarla çalışıyoruz ve standartlar gün geçtikçe zorlaşıyor. Ciddi bir mücadele var ve bu mücadeleyi tedarikçi ve yüklenici firmalarımızla birlikte hepimiz veriyoruz. Hep beraber uğraşıyoruz. Özellikle de dünyanın içinde bulunduğu şu ekonomik kriz bizi ciddi anlamda yoruyor. Bir de bunun üzerine çeşitli aksaklıkların olmasını önlemek için böyle bir performans değerlendirme sistemi oluşturduk. Bu işi de hem biz hem de çözüm ortaklarımız çok ciddiye alıyor. Örneğin ISO belgesi olmayan pek çok firma, bizim kriterlerimiz üzerine geçtiğimiz yıl ISO belgesi aldı” dedi.
Geçtiğimiz yıl yüzde 50 barajının altında kalan firmalarla çalışmadıklarını belirten Kıran, önümüzdeki yıl bu barajı yüzde 60’a çıkarmayı düşünüyor.

Bunu Paylaşın