Equinor, grev nedeniyle Norveç petrol sahalarını kapatmaya başladı

MDN İstanbul

İskandinav ülkesindeki çalışanlar, enflasyon karşısında ücret artışı talebiyle greve gitmeye karar verdi. Bu durum, petrolde fiyat hareketliliğini beraberinde getirdi.grev nedeniyle 

Küresel arz daralması endişelerinin devam ettiği bir dönemde Norveç’in petrol ve doğal gaz sahalarındaki çalışanların grevi nedeniyle, ülkede üretiminin tehlikeye girmesi, fiyatların aşağı yönlü hareketini kısıtlıyor.grev nedeniyle 

Norveç’teki grev, yaklaşık 89 bin varillik petrol eş değeri üretimi tehlikeye atabilir
Norveç Petrol ve Gaz Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki enerji çalışanlarının büyük kısmını temsil eden sendikalar, ücret konusunda anlaşmaya varılamadığı için greve gidiyor.

Bugün üç açık deniz sahasında grev başlayacak ve çözüm bulunamaması durumunda bu geceden itibaren üç sahada daha çalışmalar durdurulacak.

Norveçli enerji şirketi Equinor’dan yapılan açıklamada, bugün başlayacak grevin 27 bin 500’ü doğal gaz olmak üzere yaklaşık 89 bin varillik petrol eşdeğeri üretimi tehlikeye atabileceği açıklandı.

Bu geceden itibaren kesinti beklenen üç sahanın toplam üretiminin ise günlük 333 bin varil petrol eş değeri olduğu belirtildi.

Şirket, 9 Temmuz’dan itibaren de 3 ayrı sahada daha grevin başlayabileceğini, buradan kaynaklanacak üretim kayıplarının ise henüz netleşmediğini duyurdu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın