Dünya kuruyük piyasası İstanbul’da buluştu

MDN İstanbul

Lloyd’s List 2008 Kuru Yük Deniz  Ticareti Pazarına Genel Bakış Konferansı 27-28 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Çırağan Kempinski Hotel Mabeyn konferans salonunda 200 delegenin katılımıyla gerçekleşti. Konusunda dünya otoritesi çok sayıda uluslararası birlik başkanı ve uzmanının konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Baltic Exchange’den Jeremy Penn, Thurlestone Shipping Yük Analizörü Chris Tomlinson ve OECD’den Anthony de Carvalho kuruyükte gerçekleşen hızlı artış hareketi ve limanlar üzerindeki yığılmalar üzerine genel değerlendirmelerde bulundu. Demir cevheri pazarı hakkında tebliğ veren UNCTAD Değişimler ve Doğal Kaynaklar Bölümü Başkanı Olle Ostensson’dan sonra sanayi kömürü ve Türkiye’nin termal kömür ithalatı konularında Enisa Grup Genel Ko-ordinatörü Yavuz Taşdelen sunum yaptı.

Avustralya Informa Grubu tarafından düzenlenen “Lloyd’s List 2008 Kuru Yük Deniz  Ticareti Pazarına Genel Bakış” Konferansı 27-28 Şubat’ta Çırağan’da gerçekleşti.

Hububat pazarı hakkında Glencore Grains Genel Müdürü Keith Davies konuşurken, suni gübre konusunda CRU Group danışmanı Ashok Shinh, şeker pazarı konusunda Uluslararası Şeker Birliği Kıdemli ekonomisti Sergey Gudoshnikov, çimento konusunda ise HC Trading Türkiye adına Denizcilik Grubu Direktörü Kerim Erben’in sunumu yer aldı.
Avustralya Informa Konferans Grubu Direktörü Matthew Trotter’dan aldığımız bilgiye göre konferans, Türk katılımcılarının yanı sıra Güney Afrika, Kenya, Çin, Arjantin, Venezuela ve Avustralya’dan gelen uluslararası ve seçkin bir topluluğun yarattığı sinerji sayesinde oldukça başarılı geçti. Konferansta ayrıca, Türk denizcilik sektörünün olağandışı büyümesine, yönetim stratejilerinin analizlerine, pazarın yaşayabileceği olası krizlerin nasıl aşılabileceğine ve dünya filoları ile gemi teslim süreçlerine dair değerlendirmeler yapıldı.

Bunu Paylaşın