DP World’den Busan’a 50 milyon dolarlık yatırım

MDN İstanbul

Dubai merkezli terminal işletmecisi DP World, Busan New Port’ta yeni bir lojistik merkezi geliştirmek için 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını, limanın Kuzeydoğu Asya için bir lojistik merkezi olarak konumunu güçlendireceğini duyurdu

Tesisin 75.000 metrekarelik arazideki inşaatının 2024 yılı sonunda başlaması ve 2026 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. DP World Busan Lojistik Merkezi (BLC) 2028 yılına kadar yılda yaklaşık 80 bin teu (Yirmi ayak eşdeğer birimi) kargo işleme kapasitesine sahip olacak ve yerel ve bölgesel müşterilere montaj, işleme ve paketleme gibi hizmetler sunacak.

DP World Asya Pasifik CEO’su Glen Hilton, “DP World Busan Lojistik Merkezi, Asya Pasifik için önemli bir tedarik zinciri merkezi olarak konumunu güçlendirecek ve böylece yerel ve uluslararası işletmeleri Asya içi ticarette genişleyen fırsatı yakalamaları için güçlendirecek ” dedi.

DP World, Güney Kore’de önemli bir varlığa sahip olan şirketler arasında. Şirkete bağlı bir kuruluş olan Pusan Newport Company (PNC) aracılığıyla Busan Limanı’ndaki en büyük terminali işletiyor. DP World ayrıca 2020 yılında Koreli bir multimodal taşımacılık ve demiryolu uzmanı olan UNICO Logistics’in çoğunluk hissesini satın aldı.

Splash 247

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın