Dördüncü sondaj gemisinin adı Abdülhamid Han oldu

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos’ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni’ne katıldı. Dördüncü sondaj

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin şu ana kadar en büyük doğal gaz keşfi olan Karadeniz gazında kritik bir safhaya daha ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı, 2 yıl önce müjdeyi açıkladıklarında bir hedef belirlediklerini ve yerli gazın 2023’te milletin hizmetine sunulacağını ifade ettiklerini de anımsattı.

Aradan geçen zaman zarfında yoğun bir mesai yürüttüklerine dikkat çeken Erdoğan, Fatih’in keşfinin ardından Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerinin de Karadeniz’e intikal ettiğini, bu gemilerin Fatih’in açtığı sondaj kuyularının alt ve üst tamamlama operasyonlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Deniz tabanı etüt çalışmalarını bitirirken teslimatı uzun sürecek ekipmanların siparişlerini de verdiklerini ve teslimatları almaya başladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, geçen yıl temelini attıkları doğal gaz işleme tesisinin inşasının süratle devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, dördüncü sondaj gemisinin adını Abdülhamid Han olarak belirlediklerini de ifade etti.

AA

Bunu Paylaşın