Rusya’da tarihi şampiyonluk

MDN İstanbul

Rusya’daki CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası’nda milli sporcu Derin Toparlak, erkekler 1,500 metre suüstünde altın madalya kazanarak, büyükler paletli yüzme tarihinde bir ilke imza attı.Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın Tomsk şehrinde dün başlayan organizasyonda Derin Toparlak, erkekler 1,500 metre suüstünde 12.38.27’lik derecesiyle dünya şampiyonu oldu.

Macaristan’dan Sandor Pazmanyi (12.43.71) gümüş madalya elde ederken, bronz madalyayı 12.45.31 ile Rusya’dan Iakov Stryukov aldı.

Milli sporcu, 2019 yılında Yunanistan’da düzenlenen Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda altın ve gümüş madalya, yine aynı yıl İstanbul’da yapılan CMAS Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmıştı.

İlginizi çekebilir:    Fatma Uruk dünya rekoru kırdı

Paletli Yüzme Milli Takımı’nın kafile başkanı olarak Rusya’da bulunan TSSF Başkanı Şahin Özen, “CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası’nda milli sporcumuz Derin Toparlak, paletli yüzme büyüklerde bir ilke imza atarak ülkemize ve bizlere büyük bir gurur yaşattı. Milli sporcumuz Derin Toparlak’ı tüm kalbimle kutluyorum. Ülkemize, sualtı topluluğumuza ve spor camiamıza büyük bir mutluluk yaşattı. Şampiyona, 8 Temmuz’a kadar devam edecek. 8 erkek ve 5 kadın sporcumuzdan oluşan milli takımımız, çeşitli mesafelerdeki bayrak yarışları dahil olmak üzere birçok disiplinde mücadelesini vermeye devam edecek,” dedi.

29 ülkenin katıldığı CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası, suüstü (SF), çift palet (BF), dip (AP) ve tüp (IM) disiplinlerinde yapılıyor. Şampiyonada 4×50, 4×100 ve 4×200 suüstü ile 4×100 çift palette bayrak mücadeleleri de gerçekleştiriliyor.

AA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın