Denizlerdeki insani dram intiharla sonuçlandı

MDN İstanbul

Çin’in mürettebat değişimine izin vermediği ve 151 gündür Caofeidian Limanında bekleyen dökme yük gemisi MSC bulker Anastasia’dan 13 aydır inemeyen bir Hintli gemi adamı intihara kalkıştı.

Çin, Hindistan ile uzun süredir devam eden ticaret savaşından dolayı 39 Hintli denizciyi aylardır gemilerinde mahsur bırakıyor. İki ülkenin anlaşmazlığı nedeniyle insani kriz yaşayan denizcilerden birisi hasta olan eşiyle ilgilenmek başvurduğu için özel izin talebi reddedildikten ve çocuklarının da Covid-19 olduğunu öğrendikten sonra bileklerini keserek intihara kalkıştı.

Gemide kalma süresi sözleşmesi uzatıldığı için 5 ay 13 aya çıkan 47 yaşındaki denizcinin ailesinin yanına gitmek ve onlara yardım etmek için aralık ayına kadar defalarca izin almaya çalıştığı öğrenildi. Bütün talepleri reddedilen ve ciddi bir bunalıma giren ve intihar girişiminde bulunan denizcinin hayatı geminin ikinci kaptanı tarafından kurtarıldı.

Mediterranean Shipping Company (MSC)’ye ait Anastasia ve Hintli Great Eastern Shipping Company’ye ait Jag Anand dökme yük gemileri 151 ve 204 gündür Caofeidian ve Jingtang Limanlarında demirlemiş durumda.
Çin diğer bayrakları taşıyan gemilerin kargolarını boşaltıp limanlardan ayrılmalarına izin verirken bu iki gemiye hala izin verilmedi.

İki yıla yakın süredür limanlarda mahsur kalan ve hapis hayatı yaşan denizcilerin yaşadığı tek trajedi bu intihar vakası da değil. Anastasia’da görevli Goa’dan bir ekip üyesi annesini kaybetti. Geminin kaptanı Erasmo Alvares ise kayınpederini Covid-19 nedeniyle kaybetti. Başka bir ekip üyesi olan Ashwin Tandale de kızının doğumunu kaçırdı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın