DAMEN, SeaXplorer’ı piyasaya tanıttı

MDN İstanbul

DAMEN Hollanda’daki üretim tesisinde üretilen ilk SeaXplorer lüks keşif yatının lansmanını yaptı. Özel tasarım 62 metre uzunluğundaki bu yatın 2020 yılında sahibine teslim edilmesi planlanıyor. Bu, yat üreticisi AMELS & DAMEN tarafından ortaya konan DAMEN SeaXplorer serisinden ilk teslimat olacak.
Polar Class sınıfından olan SeaXplorer, 30 gün boyunca denizde bağımsız bir şekilde suüstünde olma yeteneğine sahip. Tekne, sahibine çok geniş güzergah seçeneklerini sunuyor ve geminin Akdeniz’in ötesinde dinamik kullanımına olanak tanıyor.
Sertifikalı bir helidek ve helikopter hangarının yanı sıra iki büyük tender garajı ve bir dalış platformuna sahip olan yatta ayrıca üç değişken hızlı jeneratör ve Siemens BlueDrive sistemi gemi üzerinde elektrik üretiyor. Elektrikli tahrik motorları ve aküsü sayesinde yat hem maliyet düşürücü hem çevreye duyarlı bir konfigürasyona sahip.
DAMEN SeaXplorer serisi; SeaXplorer tasarım ekibi, Damen Araştırma Laboratuvarı, Azure Yat Tasarımı ve EYOS Expeditions’un uzman ekiplerinin işbirliği sonucunda 2015 yılında pazara sunuldu.
ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın