Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu işin siyaseti olmaz

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta selden etkilenen yerlerin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Kastamonu Bozkurt ilçesi afet bölgesinde açıklamalarda bulunan Erdoğan yapılan çalışmalar hakkında ayrıca “4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor. Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi’ndeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır. Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayolları’mız çalışmaktadır. Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız. Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkâna, kararlılığa sahiptir,” dedi.

İlginizi çekebilir:    Batı Karadeniz yok oldu

‘Bu işin siyaseti olmaz’
Yaşanılan bu afet ortamında siyaset yapılmasını doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan, “Kardeşlerim tabii felaketler ülkelerin ve milletlerin birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma azletlerinin (hasletlerinin) öne çıktığı dönemlerdir. Bu işin siyaseti olmaz. Ama bakıyorum ki, bazı kanallarda siyasetle yakından uzaktan da ilgisi alakası olmayan tipler çıkıyor. Bütün bu afetlerin, neyi nasıl gelip götürdüğünden haberi olmayanlar çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bugüne kadar bir gramlık iş üretememiş olanlar ileri geri konuşuyorlar. Maalesef. Biz işimize bakacağız ve onların bu şekilde yaklaşımı bizi üzmez. Onların bu şekilde yaklaşımı bizi üzmez. Böyle bir zamanda bir olmamız lazım beraber olmamız lazım iri olmamız lazım diri olmamız lazım, kardeş olmamız lazım milletçe bu milleti ayağa kaldırmamız lazım. Ama onlar bakıyorsunuz hala gelip Erdoğan’a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim dertleri bu. Yara veremezsiniz biz bu milletle beraberiz. Milletimizle beraber de bu yola devam edeceğiz. Biz bir ölür bin diriliriz. İnşallah şu afetleri de aşıyoruz aşacağız. İşte Antalya, Manavgat, Burdur her yeri gördünüz. ABD’si Rusya’sı yangınların altından kalkamadılar hala. Biz 20 günü bulmadan buralarda bu afetlerden büyük oranda kurtulduk,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın