Cruise gemilerinin tercihi oldu

MDN İstanbul

Üretiminin yüzde 60’ından fazlasını ihraç eden ve geçtiğimiz senelerde savunma sanayi ile gemi inşa sanayine teslim ettiği ürünlerle dikkat çeken Üntel Kablo, gemi inşa sanayinin önemli projelerinde yer alıyor. Üntel Kablo, Tersan Tersanesi tarafından üretilen NB 1093 ve NB 1094 numaralı Havila Capella ve Havila Castor cruise gemilerinin kablo işlerini teslim etti. 122 metre uzunluğa ve 22 metre genişliğe sahip, her biri 6,200 ton ağırlığındaki gemiler tersane tarafından bugüne kadar yapılmış en ağır kaldırma ve taşıma işlemi olarak dikkat çekiyor.

Tuzla ve Yalova’da faaliyet gösteren birçok özel tersanede üretilen ve tamir gören ticari gemilerin yanı sıra MİLGEM Projesi, TCG Anadolu gibi askeri projelerin de kablo tedarikini sağlayan Üntel Kablo, bu iki askeri projede alçak ve orta gerilim yaklaşık bin kilometreden fazla kablo teslimatı gerçekleştirdi.

Güvenliğin en önemli unsur olduğu gemi kablolarında ABS, DNV, RINA, BV, UL, LR, Türk Loydu tarafından gemi kabloları tip onay sertifikalarına sahip Üntel Kablo, aynı zamanda yatlar için dar alanlarda kullanıma uygun esnek kablolar, temiz enerji için marina ve limanlarda kullanılan sahil güç kabloları, liman vinçleri için tasarlanmış hareketli ortam kabloları ve offshore sanayi için de petrol ve çamura dayanıklı özel kablolar da üretiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın