Coltraco Ultrasonics Türkiye marine distribütörünü seçti

MDN İstanbul

Dünyanın önde gelen ultasonik cihazlar üreticisi İngiltere merkezli Coltraco Ultrasonics, Tuna Gemi İkmal ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı.

Coltraco Ultrasonics, mürettebatın rahatlıkla kullanması amacıyla ergonomik ve son derece hassas el cihazlarını Safeship ™ konsepti ile geliştirdi.

Tuna Gemi İkmal Genel Müdürü Erol Ceylan, gemi ve personelin güvenliğini artırmak amacıyla Coltraco Ultrasonics Safeship® konseptiyle üretilen güvenilir, doğru, portatif denetim ve kontrol cihazları ile denizcilik sektöründe yeni bir anlayışın gelişeceğini söyledi.

Türkiye marine distribütörü oldukları Coltraco Utrasonics ürünleriyle ilgili bilgi veren Ceylan, ‘‘Gemi operasyonlarının ve personelinin güvenliğine önem veren firmalar, bu ürünleri kendi güvenli yönetim sistemlerine ve güvenli bakım planlarına dâhil etmektedirler. Özellikle yangın söndürme sistemlerinde yılda bir kez yapılan periyodik muayeneler arasındaki sürede, söndürücülerin içerik kaybına uğrayıp uğramadıklarının gemi personeli tarafından aylık veya haftalık olarak kontrol etme ihtiyacını karşılamaktadır.

Portalevel Portamarine® Liquid Level Indicator cihazı ile yüksek basınçlı silindirleri sistemden ayırmadan ve tartmadan içeriğini ölçmek mümkün olmaktadır. Böylece gemi güvenliği bir an bile riske atılmamaktadır.

Portascanner® Watertight Integrity Tester cihazı ise bir yüke girmeden önce ya da girdikten sonra ambar kapaklarının sızdırmazlığının kontrolü ve varsa sızdıran noktaların tespit edilerek seyir öncesi izole edilebilmesine olanak sağlamaktadır. Böylece armatör seyre çıkmadan önce yük güvenliğini sağlayabilmektedir. Ayrıca bulkheadlerde transit kablo ve boru geçişlerindeki sızdırmazlığın tespiti ve bölme kapak, kaporta ve contalardaki sızdırmazlığın tespiti için de kullanılmaktadır, ’’ dedi.

Coltraco Fleetsafe™ Marine Package başlığı altında sunulan; Portalevel Portamarine® Liquid Level Indicator sabit yangın söndürme tüpleri seviye ölçüm cihazı, Portascanner® Watertight Integrity Tester ambar kapak ve bölme sızdırmazlık test cihazı, Portamonitor® Ultrasonic Bearing Indicator ultrasonik yatak/rulman indikatörü, Portagauge® Ultrasonic Thickness Gauge ultrasonik kalınlık ölçer, Portasteele® CALCULATOR ağırlık hesaplayıcılar, halihazırda armatörler ve gemi operatörleri, tersaneler, survey firmaları, servis firmaları, offshore platformları ve donanmalar tarafından tercih ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın