Çin savaş gemileri Batı Pasifik’te

MDN İstanbul

Çin Silâhlı Kuvvetleri, salı günü yaptığı açıklamada, iki Çin savaş gemisinin fiili atış tatbikatları için Batı Pasifik’e girdiğini söyledi.

Halk Kurtuluş Ordusu Güney Cephesi Komutanlığı yaptığı açıklamada, Dalian muhribi ve Huangshan güdümlü füze fırkateyni “yakın bir süre önce” Batı Pasifik’te kimliği belirsiz bir bölgeye yelken açtı ve saldırı ve savunma tatbikatları yaptı.

Komutanlık, eğitim subayından alıntı yaparak, “Alışılmadık ve karmaşık sularda ortak eğitim, yeni ekipman etkinliğinin sınırlarını keşfetmek ve yeni savaş yönteminin pratik uygulamasını test etmek için büyük önem taşıyor.” dedi.

Batı Pasifik’teki uzak denizlerdeki tatbikatlar, Çin’in iki operasyonel uçak gemisinden biri olan Shandong liderliğindeki bir uçak gemisi grubunun Tayvan çevresinden Batı Pasifik’e yelken açtıktan sonra bu ay ana limanına dönmesinden sonra başladı.


İlginizi çekebilir:

Tayvan: Ada çevresinde Çin’e ait savaş uçakları var



Reuters’a göre ordusunu modernize eden Çin’in, son teknoloji kruvazörleri, müthiş füze kuvvetleri ve donanma filosu, ABD ve müttefikleri için endişeye neden oluyor.

Hong Kong Phoenix TV’ ye konuşan askeri yorumcu Song Zhongping, Şantung’a atıfta bulunarak, “Çin’in uçak gemisi ‘ülkesinden çıkmayacak tarzda bir uçak’ değil ve öylece evde kalamaz. Gelecekte bu uzak deniz yolculukları giderek daha fazla olacak. Ayrıca Çin’in oldukça fazla savaş gemisi var” dedi.

Savunma analistleri, Çin’in askeri genişlemesine rağmen, kıyılarından uzakta güvenilir bir uçak gemisi tehdidi oluşturabilmesi için ülkenin on yıldan fazla bir süre ihtiyacının olabileceğini söylüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın