Bürokrasi köstek değil destek olmalı

MDN İstanbul

Bakan Ertuğrul Günay DTO’da yaptığı konuşmada, “Bizim işimiz bize yapılan başvuruları nasıl uzatırız, nasıl zora sokarız, yatırım yapmaya kalkanı nasıl pişman ederiz değildir, kesinlikle olmamalıdır. Bizim yapmamız gereken kamunun öteki birimlerinde yatırım yapacak arkadaşlarımızın işini kolaylaştırmak, yol gösterici ve yol açıcı olmaya çalışmaktır” diyerek sektöre umut verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay DTO Meclis Toplantısı’na katılarak deniz turizmi konusunda yapılan çalışmaları ve yeni projeleri anlattı. Bakanlığın turizmciye engel olmak yerine destekleyici, yol gösterici ve sorunların hızla çözülmesi için takipçi olması gerektiğini dile getiren Günay, sektörü mutlu edecek yapıcı mesajlar verdi.

Deniz turizmi yapanlar tarafından beklenen yönetmeliğin ve ağır vergilerle ilgili düzenlemelerin seçimlerin araya girmesi nedeniyle geciktiğini ancak büyük ihtimalle yönetmeliğin nisan ayına yetişeceğini anlatan Kültür ve Turizm Bakanı, yat işletmelerinde yüzde 8 KDV uygulanması konusunu da takip ettiklerini açıkladı. Ardından yat limanı yapma konusunda girişimde bulunanların, insanı canından bezdirecek kadar zorlu bir prosedürle karşılaştıklarını vurgulayarak, bu konuda diğer ülkelerin yöntemlerini uygulamak gerektiğini belirtti. Günay Türkiye için özellikle İtalya ve İspanya’nın rakip olduğunu dolayısıyla bu ülkelerin standartları, alt yapısı, kalite ve yaşam tarzı sunumu konusunda örnek alınması gerektiğini anlattı. Yatırımların hızla hayata geçmesi için tüm bürokrasiyi bir çerçevede toplayan ve çoğunluğun yakalanmasını hedefleyen yuvarlak masa modelini akla yatkın bulduğunu söyledi.
2013 eylem planında Türkiye’de yat limanı ve kruvaziyer limanı kapasitesinin artırılması konusunda hedefler olduğunu anlatan Ertuğrul Günay, “Haydarpaşa, Kazlıçeşme ve Ataköy’de mutlaka kruvaziyer bağlama konusunda bir kapasite artışına ihtiyacımız var. İstanbul bugün Karaköy limanı ile bir homeport olma ihtiyacına cevap vermiyor, veremez. Bunu en kısa süre içerisinde aşacağız” dedi. Konuşmasında İzmir ve Antalya’da yapılacak çalışmalara da yer veren Bakan, İzmir yakınında Doğu Akdeniz’in en büyük kongre merkezlerinden birinin yapıldığını, yıl sonunda bitecek projenin büyük bir kapasite artışı sağlayacağını müjdeleyerek, bu konuda gereken altyapının hazırlanması için çalışıldığını ifade etti.

Bunu Paylaşın