Bundesbank: Resesyon giderek daha olası hale geliyor

MDN İstanbul

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) bugün yayımladığı aylık raporunda, Alman ekonomisinin resesyona girmesini giderek daha olası hale geldiğini bildirdi.

Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi olan Almanya’da enflasyonun hızlanmaya devam edeceğini de öngören Bundesbank, enflasyonun bu sonbaharda yüzde 10 seviyesinde tepe yapacağını tahmin etti.

“Ekonomide üretimin kış aylarında düşmesi çok daha olası hale geldi.” ifadelerini kullanan Bundesbank, “Bu kışa ilişkin gaz tedariki konusunda yüksek derecedeki belirsizlik ve keskin fiyat artışlarının hane halkları ve şirketler üzerinde ağır baskı yaratmaları büyük olasılık.” dedi.

Bundesbank raporunda, enflasyon için yukarı yönlü risklerin yüksek olduğunu, özellikle Rusya’dan gaz arzının tamamen durması halinde enflasyonun beklentileri aşabileceğini de vurguladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın