Boyu 7 cm’yi geçmeyen barbunlar tezgâhta satıldı

MDN İstanbul

Denizlerimizde gelişimini tamamlamamış küçük balıkların avlanması balık nesillerinin tehlikeye düşmesine sebep oluyor. Gelecek nesillerimizin daha verimli bir deniz ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için, avlanan balıkların av boy limitleri T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi. Avlanan balık çeşitlerine göre olması gereken minimum boyutlar ise şöyle: Hamsi 9 cm, Barbun 13 cm, Lüfer 20 cm, İstavrit 13 cm, Mezgit 13 cm, Palamut 25 cm, Sardalya 11 cm ve Kalkan 45 cm büyüklükte olmalı.

Buna rağmen 30 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da Kâğıthane Seyrantepe Mahallesi pazarında boyu 7 cm’yi geçmeyen barbunlar tezgâhta satıldı. Gelişimini tamamlamamış, henüz yumurtlamaya uygun olmayan balıkların avlanması, ‘‘denetlemeler yerinde yapılmıyor mu?’’ sorusunu akıllara getirdi. Peki, avlandıktan sonra uygulanan cezalar balıkların neslini korumak için yeterli mi?

2022IdariParaCezalari

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın