BM Güvenlik Konseyi Kızıldeniz’i konuştu

MDN MEDIA

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde yapılan Uluslararası İstikrar ve Güvenlik konulu toplantıda, Kızıldeniz’de ticari gemilere yapılan saldırıların devam etmesi durumunda askerî gerilimin artabileceğine dair uyarı yapıldı

BM Orta Doğu, Asya ve Pasifik’ten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mohamed Khaled Khiarı, BM’nin bölgedeki tarafları yaşanan gelişmeler hakkında uyardığını söyledi. Khiarı, “Husilerin deniz seferlerine yönelik tehditlerinin sürmesi, askerî gerilimin daha da artması riskine karşı ciddi endişe kaynağı olmaya devam ediyor ve potansiyel olarak Yemen’de, bölgede ve dünya çapında milyonlarca insanı etkileyebilir” şeklinde konuştu.

Deniz taşımacılığında emniyet ve güvenliğin sağlanmasının önemini yineleyen Khiarı, Husiler’in kontrolündeki bölgelerden yapılan saldırıların durması gerektiğini tekrarlarken, “Deniz seferleri özgürlüğüne karşı hiçbir sebep ve şikayet bu saldırıların devamını haklı çıkaramaz” dedi.

Kızıldeniz’deki ticari trafiğin normale dönmesi ve Yemen’in bölgesel bir çatışmaya sürüklenmemesi için ilgili tarafların, gerilimi daha da artırmaması gerektiğini vurguladı.

AA

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın