Becker Mewis Duct: Tecrübeyle onaylandı

MDN İstanbul

Adını mucidi olan Friedrich Mewis’ten alan Becker Mewis Duct, Becker Marine Systems tarafından üretiliyor. Mewis Duct özellikle 20kn hıza çıkabilen büyük gemiler ile yüksek blok katsayısı (CB) ve yüksek pervane basınç katsayısına sahip gemilerde kullanılmak üzere tasarlandı.
Enerji tasarrufu sağlama amacıyla üretilen Becker Mewis Duct pervaneye su akışını arttırıyor. Her gemiye özel ayrı üretilen bu ürün pervane etrafına yerleştirilen özel bir kanaldan ve kanat sisteminden oluşuyor. Dümen suyunun gövdeden akışını hızlandıran kanal ileri doğru fazladan itme sağlıyor. Kanal ise geminin dümen suyuna ön girdap sağlayıp pervane verimini artırıyor. Bu iki bölümün etkileri birbirini destekliyor.
Sektör tarafından etkili bir enerji tasarrufu sağladığı kabul edilen Mewis Duct gemilerde CO2 ve NOx emisyonunu azaltma garantisi veriyor. Şubat ayına kadar kullanılan 38 Mewis Duct 40 bin ton karbondioksit tasarrufu sağladı. 185 ürünün ise siparişi verilmiş durumda.
Becker Mewis Duct, gelişmiş itiş gücüne sahip ve yüzde 8’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor, sera gazı salınımını azaltıyor. Eski ve yeni gemilerde kullanılabiliyor, titreşimi ve basıncı azaltıyor. Parça taşınmasına gerek kalmıyor, 4 günde monte ediliyor ve yatırım bir senede kendini karşılıyor.

Becker Marine Systems hakkında:

Hamburg merkezli Becker Marine Systems, yüksek performanslı dümen ve manevra ürünlerinde pazar lideri. Becker’in güvenilir ürünleri özellikle lüks yatlar, mega yük gemileri, yolcu feribotları ve süper tankerler tarafından tercih ediliyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın