Artvin’de HES nedeniyle inşa edilen viyadüğün yüzde 65’i bitti

MDN MEDIA

Artvin’deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatı nedeniyle değişen karayolu ağı kapsamında inşa edilen, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün yüzde 65’i tamamlandı

Çoruh Nehri üzerinde bulunan Türkiye’nin birinci, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olan 275 metrelik kemer baraj, Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köy sular altında kalmıştı.

Yeni yerleşim merkezi için yapılan yollar neredeyse bitti

Eski ilçe merkezinin üst kotlarında bulunan Sakut ve Yansıtıcılar Bölgesi’nde inşa edilen yeni yerleşim yerinin açılması üzerine, Karayolları Genel Müdürlüğü yürüttüğü yol, tünel ve viyadük çalışmalarında sona yaklaştı.

Viyadüğün, 2024’te açılması bekleniyor

Yusufeli-Artvin ilçe merkezi güzergâhında ve merkeze 2 kilometre uzaklıktaki baraj üzerine inşa edilen Yusufeli Merkez Viyadüğü’nün, 475 metresi tamamlandı. 2024’ün ilk çeyreğinde kullanıma açılması planlanan viyadük, karayolu ulaşımını 16 kilometre kısaltacak.

Yusufeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Remzi Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Hem ekonomik hem de zaman olarak katkı sağlayacak

Bu sadece şoför esnafı için değil, bölgeye gelen tüm insanlar için çok önemli. Viyadük hem ekonomik hem de zaman olarak, bölge insanına katkı sağlayacak. Çalışmaların hızlı şekilde yapıldığını görüyoruz, bu da bizi mutlu ediyor.

AA

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın