Antalya denizcilikten fazla yararlanamıyor

MDN İstanbul

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, katıldığı Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi meclis toplantısında, Antalya’nın denizcilikten fazla yararlanamadığını, denizciliğin geliştirilmesi için yapılacak olumlu projelere her zaman destek vereceğini söyledi. Akaydın, kentte deniz ticaretinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Antalya’da yeni yat limanı yapılması ve mevcut ticaret limanının genişletilmesine dikkat çeken Akaydın, üzerinde çok cazip proje ve yatırım yapılabilecek Boğaçayı, Aksu, Sarısu gibi akarsuların bulunduğunu söyleyerek şunları kaydetti: ‘’Antalya denizcilikten yoksun. Antalyalı denizlerden yararlanamıyor. Denizciliğin geliştirilmesi için öncelikle Bütünleştirilmiş Kıyı ve Akarsular Master Planı yapılmalı. Bunu da 3 yıldan önce gerçekleştiremeyiz. Bu planı denizcilik sektörüyle birlikte çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Denizciliğin geliştirilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli projeleri gözden geçirmemiz lazım. Acil eylem planlarını da gündeme getirmeliyiz. Kruvaziyer turizmin geliştirilmesi için denizcilerden destek bekliyorum. Kruvaziyer turizmini geliştirmemiz öncelikli hedefler olmalı. Kruvaziyer gemilerin antik Kaleiçi açığına demirlemeleri çok cazip olur. Deniz ticareti bakımından komşumuz Yunanistan ile aramızda dağlar kadar fark var. Antalya’da denizcilik konusunda konuşulacak çok şeyler var.’’

Boğaçay esaslı şekilde planlanmalı
Boğaçayı projesiyle ilgili çeşitli görüşlerin olduğuna dikkati çeken Akaydın, Boğaçayı projesinin geniş tartışılması gerektiğini vurguladı. Kopak Çayı, Sarısu ve Aksu Çayı üzerinde yeni projelerin yapılmaması konusunda herhangi bir gerekçe bulunmadığını dile getiren Akaydın şöyle devam etti: “Lara-Kundu yat limanı projesinin fizibl olmadığı görüşü var. Boğaçayı projesinin çok zor uygulanabileceği söylendi. Boğaçayı esaslı şekilde planlanmalı. Antalya’daki akarsularda yap-işlet-devret modeline göre marina ve denizciliğin geliştirilmesi için projeler yapılabilir. DTO ve denizcilik sektöründen, Antalya’da yapacağımız denizcilikle ilgili projeler konusunda destek bekliyorum.”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın