AMP Terminals’den Gürcistan’a yatırım

MDN İstanbul

Poti Limanı’ndaki yıllık konteyner kapasitesini 1 milyon TEU’nun üzerine çıkacak.
Hollandalı uluslararası konteyner terminali işletme şirketi olan AMP Terminals’in Poti ofisi, derin su limanı oluşturmak için hazırladıkları planı Gürcistan Hükümeti’ne sundu.

Poti Limanı için genişletme planı inşaat ve geliştirme olmak üzere iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada bin 700 metrelik bir dalgakıran ile kuru dökme yükleri ve artımlı 150 bin TEU’yu işleyebilen 13,5 metre derinliğe sahip 400 metrelik çok amaçlı bir rıhtım bulunuyor. Bu rıhtım 9 bin TEU’ya kadar konteyner gemilerini barındırabilecek.

İkinci aşamada ise 3 adet gemi-kıyı (STS) vinci ile donatılmış 300 metrelik bir konteyner rıhtımı yer alacak. Bu rıhtım, Poti Limanı’ndaki yıllık konteyner kapasitesini 1 milyon TEU’nun üzerine çıkaracak.

Sunulan projeye göre limanın oluşumunun altyapı ve üstyapı kapsamlı birinci aşaması için 250 milyon dolar yatırım yapılacak. İkinci aşama için de önemli miktarda yatırım gerekli olacak.

İnşaat için 24 ila 30 ay arası bir zaman çizelgesi ön görülüyor. İlk aşamanın 2020’nin ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Bunu Paylaşın