Amonyak anlaşmaları devam ediyor

MDN İstanbul

Yara Clean Ammonia Ticaret Müdürü Murali Srinivasan ve Amogy Norveç Genel Müdürü Christian W. Berg

Brooklyn merkezli teknoloji şirketi Amogy, amonyak üreticisi Yara International ASA’nın bünyesinde yer alan Yara Clean Ammonia (YCA) ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Mutabakat anlaşması (MOU) kapsamında Yara, nakliye projelerin için gelecekte yönleceği sıfır emisyonlu çözümlerde Amogy’nin amonyak-güç sistemini tercih edecek. Şirketler ayrıca armatörlerin de dahil olduğu potansiyel müşterilere Amogy’nin tescilli teknolojisini ve YCA’nın temiz amonyak yakıtının pazarlanma sürecini de araştıracak.

Amogy  ve Southern Devall ortaklaşa bir çalışma sonucu 2023 yılında amonyak tankeri mavnasında konuşlandırılabilecek olan tescilli bir amonyak-güç platformu geliştirdi.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Merkezi Norveç, Oslo’da bulunan Yara, dünya çapındaki gemi filosuyla, amonyak terminallerine erişim, amonyak üretimi ve tüketim alanlarını içeren dünyanın en büyük küresel amonyak ağını işletiyor.

Yara’nın bir yan kuruluşu olan YCA, deniz yakıtı olarak temiz amonyağın uygulanmasını araştırıyor. Şirket, yüksek karbon salınımı yapan endüstrilerin karbonsuzlaştırılmasını sağlamak için düşük karbonlu mavi ve yenilenebilir yeşil amonyak uygulamasını ticarileştirme konusunda çalışmalar yürütüyor.

YCA şu anda İskandinavya’da ilk bir amonyak yakıt ikmali ağı kuruyor ve ilk mavnasını 2024’te faaliyete geçirecek.

Amogy, geliştirdiği teknolojinin açık deniz gemilerinde ticarileştirilme araştırmalarını sürdürürken, yapılan anlaşma çerçevesinde YCA ve Amogy, römorkörler, mavnalar, açık deniz tedarik gemileri ve diğer gemilerdeki potansiyel entegrasyonların da yer aldığı çalışmaları birlikte yürütecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın