Aksoy Yunanistan’ın açıklamalarına yanıt verdi

MDN İstanbul

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasuları genişliğini 12 deniz miline çıkarması ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın beyanları hakkında Bakanlığın resmi web sitesi üzerinden yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik açıklamalarının, Mora Yarımadası’nın güneyinde sona erdiğini ve Ege Denizi’ni hiçbir şekilde etkilemediğini bildirdi.

Aksoy, “Yunanistan’ın İyon Denizi’nde karasularını 12 deniz miline çıkarmaya yönelik tasarrufu, Mora Yarımadası’nın güneyinde sona ermekte ve Ege Denizi’ni hiçbir şekilde etkilememektedir,” değerlendirmesinde bulundu.

Özel coğrafi koşulların hâkim olduğu yarı-kapalı Ege Denizi’nde Türkiye’nin hayati hak ve çıkarlarının olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu denizde karasularının hem ülkemizin hem üçüncü ülkelerin seyrüsefer serbestisini ve açık denizlere erişimi kısıtlayacak şekilde tek taraflı olarak genişletilmemesi gerektiği konusundaki tutumumuz herkesin malumudur. Bu tutumumuzda bir değişiklik yoktur,” ifadesine yer verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın