ABD, Yunanistan’a F-35 satışını onayladı

MDN İstanbul

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde yapılan oylamada F-35 savaş uçaklarının Yunanistan‘a teslimi ve askeri yardım tasarısı onayladı.

ABD Senato Genel Kurulu’na sevk edilen tasarı burada da kabul edilir ise imzalanması için ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına sunulacak.

ABD Girit Adası ile Batı Trakya’daki askeri gücünü arttırmaya devam ederken, senatodan Yunanistan’ın silah ve eğitim desteği verilmesi ile ilgili de yeni kararlar çıktı.

Haber ABD’nin Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin sosyal medya sitesinden paylaşıldı, Yunan medyası da konuya geniş yer ayırdı.

Yunanistan’a askeri yardım artırıldı
Yunanistan’a askeri yardım, malzeme ve eğitim verilmesini öngören ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından onaylanan tasarı, 9 Haziran tarihinde, Komite Başkanı Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafından hazırlanarak oylamaya sunuldu.

İlginizi çekebilir:   Yunanistan savunmasını ABD’ye devrediyor

Yunanistan’a askeri destek verilmesini öngören tasarı tüm senatörlerin onayını aldı. Tasarı oylanmak üzere Senato Genel Kurulu’na sevk edildi. Burada da kabul edilmesi halinde yasa tasarısı ABD Başkanı Joe Biden’ın önüne imzalanmak üzere gidecek.

F-35’lerin satışı onaylandı
Tasarı, Yunanistan’a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanmasını içeriyor. ABD’nin, Yunanistan’a silah alımı için doğrudan kredi vermesine olanak tanıyan tasarıda ayrıca Yunanistan’a F-35 savaş uçaklarının satışı için de onay veriliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın