ABD yine Husiler’i vurdu

MDN MEDIA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 12 Ocak’ta yapılan saldırılar ile bağlantılı olarak, 13 Ocak’ta sabaha karşı Husi radar bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, 13 Ocak sabahı saat 3.45’te (Sana saatiyle), ABD güçleri Yemen’deki Husi radar bölgesine saldırı düzenledi. Bu saldırı USS Carney (DDG 64) tarafından Tomahawk Kara Saldırısı Füzeleri kullanılarak gerçekleştirildi ve Husiler’in ticari gemiler de dahil olmak üzere deniz gemilerine saldırma kabiliyetini azaltmak için 12 Ocak’ta gerçekleştirilen saldırılarla bağlantılı belirli bir askerî hedefe yönelik bir takip eylemiydi.

İran destekli Husi militanları, 19 Kasım 2023’ten bu yana Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemilere 28 kez saldırı ve taciz girişiminde bulundu. Bu yasa dışı olaylar arasında gemisavar balistik füzelerin, insansız hava araçlarının ve seyir füzelerinin kullanıldığı saldırılar yer alıyor. Bu saldırıların Kızıldeniz, Bab el Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi’nde faaliyet gösteren 20’den fazla ülkenin savunma koalisyonu olan Refah Muhafızı Operasyonu ile hiçbir ilişkisi yoktur ve ondan ayrıdır” ifadelerine yer verildi.

DHA

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın