ABD Donanması’nı 10 yıl ileriye taşıyacak proje tanıtıldı

MDN İstanbul

ABD Donanması, insansız gemilerle Donanma’yı 10 yıl ileriye götürecek potansiyele sahip teknolojiyi tanıttı.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı teknoloji şirketi DARPA’nın yetkilileri yaptıkları açıklamada, ‘‘denizci yok’’ anlamına gelen NOMARS Projesi’nin ABD Donanması’nın insansız yüzey aracı ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, bu teknolojiyle Donanma’nın 10 yıl ileriye gidebileceğini dile getirdiler.

NOMARS Projesi, insansız çalışma üzerine tasarlanmış gövde yapısı ile ABD Donanması’nın daha büyük insansız yüzey araçları geliştirme projelerinden bağımsız bir çalışma. DARPA Taktiksel Teknoloji Ofisi Başkanı Mile Leahy, bu programın başarılı olması halinde Donanma’nın geliştirdiği konsept için büyük bir adım olabileceğini belirterek Proje’yle ilgili, ‘‘Deniz Kuvvetleri, teknolojinin olgunlaştığı yere kadar gidebilecek,’’ dedi.

NOMARS’ın, DARPA’nın bağımsız bir projesi olduğunun altını çizden Leahy, ‘‘NOMARS, ‘insanları tamamen gemilerden çıkartabilir miyiz?’ sorusuna yanıt arıyor. Başarılı olup olmayacağını bilmiyoruz, bu nedenle bütün programı doğrudan buna bağlayamayız. Fizik bize bilmemiz gerekeni söyleyecek ve onu kandıramayız,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın