AB ve İsrail’in gaz ticareti için Türkiye’den geçecek boru hattı da masada

MDN İstanbul


İtalya Başbakanı Mario Draghi, İtalya ziyaretinde doğal gaz ithalatını görüştü. Türkiye’den boru hattıyla veya Mısır’dan gemilerle gaz tedarik edilmesi önerileri masaya yatırılırken AB ve İsrail’in gaz ticareti için ‘Türkiye’den geçecek boru hattı da masada’ yer aldı.

Avrupa ülkeleri, Ukrayna’yı işgali sonrası Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmaya çalışmak için seçenekler üzerinde çalışmalara başladı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya Başbakanı Mario Draghi İsrail’i ziyaret ederek bu ülkeden gaz ithalatını görüştü. İthalat için Türkiye üzerinden bir boru hattı inşası da seçenekler arasında yer aldı.

İtalyan basınına göre İsrail gazını Avrupa’ya ulaştırması olası projeler arasında Türkiye’den geçecek bir boru hattı da değerlendiriliyor.

İtalya Başbakanı Mario Draghi ile İsrailli mevkidaşı Naftali Bennett bugün Kudüs’te görüştükten sonra yaptıkları açıklamada enerji ithalatına değindi. Bennett “İsrail doğal gaz üreterek Avrupa’ya ve İtalya gibi ülkelere yardım edebilecek, bu harika bir haber” dedi.

BBC NEWS TÜRKÇE

Bunu Paylaşın