‘MİLDEN ile ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor’

MDN İstanbul

Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ikinci denizaltısı olan Hızır Reis havuza çekildi, Selman Reis’in ise ilk kaynağı yapıldı. Gölcük Tersanesi’nde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, ‘‘Milli Denizaltı Projesi (MİLDEN)’yle ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor.

İlginizi çekebilir:     Tuğamiral (E) M. Savaş Onur’un ismi bir sınıfta yaşayacak

Milli denizaltımızı 5-6 sene içerisinde Deniz Kuvvetlerimize teslim etmeyi planlıyoruz. Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak, 2027’ye kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı Donanmamıza kazandırmış olacağız,’’ dedi.

MİLDEN

Proje kapsamında Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşası devam eden havadan bağımsız tahrik sistemine sahip 6 adet Type-214 sınıfına ait denizaltının çalışmaları da yürütülüyor.

İlginizi çekebilir:    Pirireis suya indirildi

Alman Type-214 denizaltılarının tasarımının esas alındığı proje revizyon sürecinin ardından Reis Sınıfı olarak adlandırıldı. Proje kapsamında; TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydiali Reis ve TCG Selman Reis denizaltıları inşa edilecek.

MİLDEN

Reis Sınıfı denizaltıların genel özellikleri
Uzunluk: 67,6 m
Tekne dış çapı: 6,3 m
Yükseklik: 13,1 m (periskoplar hariç)
Sualtı (dalış durumda) deplasman: 2,013 ton
Hız (satıhta): 10+ knot
Hız (dalış hâlinde): 20+ knot
Mürettebat: 27

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın