Tuğamiral (E) M. Savaş Onur’un ismi bir sınıfta yaşayacak

MDN İstanbul

Pirireis Denizaltısı Havuza Çekme Töreni 22 Aralık 2019 Gölcük

STM, Türk Kızılay’ının 2013 yılında “Sen Çok Özelsin” diyerek yola çıktığı ve okullarda özel eğitim ve desteğe gereksinim duyan çocuklara yönelik tasarlanmış sınıflar açtığı kampanyasına bağışta bulundu. STM, vefatından önce STM Deniz Projeleri Direktörü olarak görev yapan Tuğamiral (E) Mazlum Savaş Onur adına Gölcük’te bir okulda sınıf açtı. “Sen Çok Özelsin” bağış kampanyası kapsamında, Kızılay tarafından ihtiyaç duyan çocukların gelişimini desteklemek üzere sınıflar oluşturuluyor ve bu sınıflarda, el ve göz koordinasyonu ile motor becerileri geliştirmeye yönelik renkli, sesli ve dokunarak öğrenmeyi sağlayan çeşitli eğitim materyalleri ve donanım malzemeleri yer alıyor.

‘Tuğamiral Mazlum Savaş Onur Sınıfı’nın açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Türk Kızılayı Gölcük Şube Başkanı Orhan Faruk Barış, STM Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yavuz Güvenlioğlu katıldı.

STM Genel Müdür Yardımcısı Güvenlioğlu, törende yaptığı konuşmada, “2013 yılından bu yana, çocuklarımıza ‘Sen Çok Özelsin’ diyen ve dizayn ettiği özel sınıflarla, bu özel çocuklarımıza destek yolu açan Türk Kızılay’ına STM adına teşekkürlerimi sunarım. STM, kendini her şeyden önce vatan savunmasına adamış bir şirkettir. Yegâne amacımız da savunma sanayinde hem kendine yeten hem de bağımsızlık hedefiyle yola çıkan ülkemizin, harp gemisinden denizaltıya, siber güvenlikten uzay teknolojilerine faaliyet gösterdiğimiz her alanda, gücüne güç katmaktır. Geliştirdiğimiz her ileri teknolojili, küresel anlamda rekabetçi, esnek ve özgün çözümümüzde motivasyonumuzu, işte bu oluşturur. Kıymetli büyüğümüz merhum Tuğamiral (E) Mazlum Savaş Onur, gurur duyduğumuz bu bakış açımızın en önemli mimarlarından biriydi. Kendisi önce, yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) önemli görevler üstlendi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanlığı ile Gölcük Tersane Komutanlığı görevlerini yürüttü. TSK’daki görevlerinin ardından STM’de ise ülkemiz savunma sanayine kazandırılmak üzere yola çıkılan Milli Gemi (MİLGEM) projesinin, şirketimiz içindeki yürütücüsü, Milli Denizaltı (MİLDEN) projesinin ise önemli destekçilerinden oldu. Pakistan Denizde İkmal Gemisi’nin ihracatıyla Türkiye’ye ve STM‘ye, döneminin en büyük savunma sanayi ihracat projelerinden biri olmanın gururunu yaşattı. Gölcük içinse uzun yıllar görev yaptığı Gölcük Tersanesi için 1999 Gölcük Depremi’nde harekete geçmişti ve deprem sırasında gerek insan gücü gerekse fiziksel olarak büyük hasar alan ve yeniden inşa süreci geçirmesi gereken Gölcük Tersanesi’nin, eski performansına kavuşmasına, köprü olmuştu.
Onur’un STM için kıymeti, kendi denizaltılarımız ve kendi gemilerimiz dünya denizlerinde yüzdükçe daha da artacak. Bunun yanı sıra Gölcük için yaptıklarının hatırasının bu sınıfta, bu özel çocuklarımızla ve mutlu aileleriyle birlikte yaşayacak olması, bizlere ayrı bir gurur yaşatıyor. Sınıfımızın, sevgili çocuklarımıza ve kıymetli ailelerine, hayırlı olmasını dilerim,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın