34’üncü Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tamamlandı

MDN İstanbul

Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 34’üncüsünde, genel klasman erkekler kategorisinde birinciliği 48 dakika 13 saniye süreyle Doğukan Ulaç ve kadınlar kategorisinde de 48 dakika 14 saniye ile Burcu Naz Narin elde etti.

Asya’da Kanlıca Vapur İskelesi’nde başlayıp, Avrupa’da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan 6,5 kilometrelik yarışa 5 kıtadan 1198’i yabancı 2441 yüzücü katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun startını verdiği ve sporcuların İstanbul Boğazı’nı serin sularında mücadele verdiği yarışın tamamlanması yaklaşık 1,5 saat sürdü. Boğaziçi

Doğukan Ulaç: Geçen seneye göre akıntı biraz daha fazlaydı, biraz zorlandım
Yarışta genel klasman erkek ve kadınlar kategorilerinde birincilik başarısı gösteren Doğukan Ulaç ve Burcu Naz Narin, yarış sonrası açıklamalarda bulundu.

Bu yarışa 7’nci kez katıldığını anlatan Doğukan Ulaç, “2018’de de birinci olmuştum burada. Çok mutluyum. Geçen seneye göre akıntı biraz daha fazlaydı, biraz zorlandım, fakat birincilik için çok mutluyum.” dedi. Yarışa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldiğini de belirten Ulaç, orada sabah akşam antrenmanlarına devam ettiğini dile getirdi.

Burcu Naz Narin ise ilk yarışması olduğunu çok heyecanlı geçtiğini aktararak bu dereceyi elde etmek için günde çift antrenmanla çok çaba sarf ettiğini, çok emek verdiğini söyledi.

Yarışı özel sporcu kategorisinde tamamlayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de yarışa ikinci kez katıldığını belirterek, “Tabii dünyanın en prestijli yarışlarından biri. Dünyanın birçok ülkesinden yarışmacı katılıyor. Asya’dan Avrupa’ya geçiş yapılan tek yarış ve biz bugün Asya’dan Avrupa’ya yüzerek geçtik. Kulaçla geçtik. Bu prestijli yarışta yer almak ve geçmiş olmak benim için çok heyecan, gurur verici.”

AA

Bunu Paylaşın