2022’nin mottosu: Devrim, icat, yenilikçi düşünceler ve değişim

MDN İstanbul

Özlem Gülerler

Astrolojik süreç içerisinde hiçbir şey tesadüfen oluşmaz, belirli gezegenler belirli burçlara geldiğinde ve belirli gezegenlerle açılar yaptığında değişim kaçınılmazdır. Astrolog Özlem Gülerler 2022’de karada ve denizde yaşanacakları gezegenlerin dilini insan evladının diline çevirerek MarineDeal News okuyucuları için değerlendirdi

İnsanların derin zihinsel süreçlerini ve insan ruhunun zorluklarını algılama yeteneğine sahip olmayı hepimiz zaman zaman istemişizdir.

Özellikle benliğimizi ve kişiliğimizi tam olarak bildiğimizi sandığımız zamanlardan geçiş yapıp tam o sırada; kendimizi, çevremizi, ekonomiyi, doğayı, aldıklarımızı ve verdiklerimizi sınırlandıran bilinmeyen durumlar olduğunda ne yapacağımızı şaşırırız.

Hatta bildiğimizi sandıklarımızı bilemediğimizi, sahip olduğumuzu sandıklarımıza sahip olamadığımızı anlarız.

Var olmayı sürdürmek için; yapacağımız ilk davranış, olayı anlamak ve çözmeye çalışmaktır. Eskiden öğrendiklerimiz ve deneyimlerimiz bir işe yaramadığında yeni bir bakış açısı ararız.

2020 Mart itibarıyla başlayan “pandemi” süreci, hayatlarımızı ve hayatlarımıza bakış açımızı küresel anlamda değiştirdi. 

Yaşadığımız son 20 ay, inanılmaz gibiydi. Hiç başımıza gelmeyeceğini düşündüğümüz bir dönem geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Etki alanı bu kadar geniş olan bu olayların, öngörüsünü yapmak kolay değildir. Ancak gökyüzüne ait, tıpkı denizde, karada, havada olduğu gibi yolunuzu bulmaya yarayan bir navigasyonunuz varsa, bu zor değildir. Üstelik bu navigasyon, milyarlarca yıldır bizlere sessiz ve sedasız yol gösteren yıldızlardan oluşuyor. Bu kadim ilmin adı: Astroloji.

Değişimin başladığı seneler astroloji ilmine göre; 2000, 2012, 2017, 2018, 2019, 2020 seneleridir.  Bu zamanlar benim “döngüsel astroloji” olarak isimlendirdiğim bir sistemin yıllar bazında birbirleriyle bağlantısı olan döngülerinden oluşmaktadır. Son 20 ve özellikle son 10 yıl ve şimdi artık gördüğünüz üzere her yıl çok hızlı bir şekilde küresel anlamda bir değişim yaşıyoruz.

Mart 2020 itibarıyla başlayan “pandemi” süreci, internet üzerinden satışlar, sosyal medya platformları üzerinden verilen eğitimlerle ekonomi alanında para kazanılan yeni mecralar yarattı. Bunların hepsi esasen şu anda Kova Çağı olarak adlandırdığımız teknolojinin yoğun olarak kullanılacağı yılların başında olmamızdan kaynaklı.

Astrolojik süreç içerisinde hiçbir şey tesadüfen oluşmaz, belirli gezegenler belirli burçlara geldiğinde ve belirli gezegenlerle açılar yaptığında değişim kaçınılmazdır. Astrolojide bu dönemi yaşamamızın en önemli nedeni, Dünyamıza çok uzak olan ve aynı zamanda astrolojide jenerasyon gezegeni olarak adlandırdığımız Uranüs gezegenin etkisidir.

Mayıs 2018 ile Mayıs 2025 arasında tam tamına 7 yıl boyunca Boğa burcunda kalacak olan Uranüs gezegeni özellikle para ve toprak üzerinde çok büyük değişiklikler yapacak. Bu bir nevi statükonun değişimi demektir.

2022 senesinde ay düğümlerinin de Boğa burcunda olması ile beraber bazı alanlarda radikal değişiklikler yaşayacağız. Bu değişiklikleri yazının devamında açıklayacağız. Zaten bunları bize 2020 Mayıs ayı itibarıyla göstermeye başlayan gökyüzü etkileri daha hızlı bir şekilde hareket etmemizi sağlayacak.  Sistemin değişikliğine ayak duranlar başarılarını devam ettirecekler.

2022: Değişimin kaçınılamaz etkileri

♦ Para biriminin elektronik para biçimine geçmesi ile ilgili çalışmalar / Blok Zincir.

♦ Finans ve yatırım konularında elektronik paranın daha çok kullanılması.

♦ Yapay gıdalara geçilmesi.

♦ Bireysel ve kurumsal olarak internet ve sosyal medya platformlarından ihtiyaca yönelik satışların daha fazla artması.

♦ Holding ve kurumsal şirketlerin esnek çalışma modellerine geçmesi (esnek çalışma saatleri, evden yani ofise gelmeden çalışma modelleri ve raporlamalar).

♦ Küçük işletmelerin internet ağı üzerinden birbirlerine bağlanarak, ihtiyaçların karşılanmasına yönelik platformlarda artış (sosyal ağlarda birleşme).

♦ Eğitimin zoom gibi çeşitli platformlar üzerinden yapılması.

♦ Arazi, arsa, toprak alımında artma ve tiny-house şeklinde küçük yapıların daha fazla kullanılmaya başlanılması.

♦ Yiyecek ile ilgili kafe, lokanta ve benzeri işletmelerin daha fazla artması.

♦ Bir taraftan yiyecek tedarik zincirinde önemli yapılanmalar olurken, diğer taraftan topraktan alınan temel ihtiyaca yönelik yiyeceklerin fiyatlarının çok artması ile bazı yiyeceklere ulaşamamak.

♦ Bazı yiyeceklerin tükenmesi ya da üretilememesi.

♦ Büyükbaş hayvanların bazılarının neslinin tükenmesi ya da bir hastalığın başlaması.

♦ Sanat alanına yatırım. Özellikle “dijital art” alanında yeni sanatçıların ortaya çıkması.

♦ Estetik ve güzellik alanı ile ilgili yeni teknolojik yatırımlar (daha kısa zamanda daha çok etki almak vb…).

♦ Psikoloji ve psikiyatri ihtiyacında artış ve özellikle bu alanlara yapılan yatırımlar.

♦ Doğa olaylarında teknolojinin koruyucu yönünün kullanılmasına yönelik yeni icatlar.

♦ İnsanların bireysel kaynaklarından, yeni iş modelleri yaratması ve kazanç sağlaması.

♦ Küresel anlamda göçler, sınırların yeniden yapılandırılması.

2022 astrolojisinde denizciler için de haberler var
Mayıs ile Temmuz 2021 aralığında Marmara Denizi’nde müsilaj sorunu yaşadık. Bu durum elbette geçmişten gelen bozuk sistemin ortaya çıkması ve gerektiği kadar deniz arıtmasına önem verilmemesi, kentte popülasyonun artması, atıkları deniz alır götürür yaklaşımının üzücü sonuçlarını hepimize gösterdi.   

Astroloji haritasına baktığımda, bu sorunun daha fazla gözle görünür hâle geldiği dönem, Jüpiter gezegeninin yönetici olduğu Balık burcuna 13 Mayıs’ta geçişi ile ilgili. Esasen biz 2021 senesinde 2,5 aylık fragman izledik. 28 Temmuz 2021’de kısa süreliğine çıktı ve bizler müsilaj sorununun sona erdiğini düşündük. Denizler, okyanuslar, deniz canlıları ile ilgili esas filmi 2022 senesinde göreceğiz. 2022 senesinde Neptün gezegeni de Balık burcunda olduğu için kavuşumları mutlaka denizlerle ilgili bir hareket yapacağının işaretidir.

Zaten 2022 ‘İklim Krizi’nin en yoğun görüleceği zamanlar olarak astroloji sisteminde de yer alıyor.

Astrolojide her olay birbirini izleyen bir döngüdür. Jüpiter döngüsü 12 yılda bir aynı konuma gelir. 12 yıl sonra tekrar Jüpiter Balık burcuna geldiği için, hepimize son 12 yılda doğa için neler yaptığımızı soracak.

Unutmayalım ki;

2010 senesinde iklim krizi dünyaya damgasını vuran önemli bir konuydu.

Nisan 2010’da 780 milyon litre ham petrol Meksika Körfezi’ne yayılarak, tarihin en büyük petrol felaketi ve denizler için en büyük çevre kirliliği oldu.

Ülkemizde ise, “24 santimden küçük balıklar” için kampanyalar yapıldı.

Bunları göz önünde bulundurarak denizlerde neler olabileceğine bakalım:

♦ Deniz fırtınaları, tsunami,

♦ Okyanus üzerinde atık maddelerin fazlalaşması,

♦ Deniz ekolojisinin yapısında gözle görülür değişim,

♦ Denizden alınan besinlerde azalma, balık çeşitlerinin yok olması,

♦ Özellikle müsilaj ve benzeri sorunların artması,

♦ Denizden kapılabilecek virüsler,  2022 senesinin tamamı için en kısa ve öz olarak söyleyebileceğim başlıklardır.

Doğayla, kendi bedeninizle ilgilendiğiniz gibi ilgilenmelisiniz. Onu, kendinizi sevdiğiniz ve koruduğunuz gibi korumalısınız.

İstikrarlı olmayı sağlamak için; değişimden korkmamalı, değişen dünyaya bakış açınızı kuralcılık ve katılıktan çıkarmalı, esnek bir modele geçmelisiniz.

“Astroloji bir dildir. Bu dili anlıyorsanız gökler sizinle konuşur”.

Dane Rudhyar

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın